Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

IDŐ

Sport hírek

Nincs megjeleníthető elem

Floorball Kecskemét

Kecskeméti Floorball élete, halála, feltámadása, sikerei, kudarcai, győzelmei, vereségei...

Képek

Rudas - Kecskemét 7-6 (4-2; 2-1; 1-3)

2008.05.11. 17:04 | timre | 12 komment

Egy mérkőzés ahol nem érdemeltünk vereséget! De továbbra is büszke vagyok rátok, hogy egyre nagyobb méltósággal, s a sport iránti alázattal viselkedtek, hiszen nem mentetek bele mindabba ami az ellenfélnél unszinpatikus volt! Nem biztos, hogy az utánrúgások, a bunkózások, a szándékos ütések viszik előre ezt a sportágat, s remélem, hogy én magam, mint csapatvezető, soha nem voltam olyan stílusú, hogy szégyenkezzetek miattam!

Molnár Peti       5+1
Geredy Kornél   1+2
Kiss Dávid         0+2
Vrabély Ádám   0+1

Azaz, minden gólhoz tartozott asziszt, s Petinek mindegyikhez köze volt!


Vártuk ezt a mérkőzést, hiszen az elmúlt alkalmakon többször is megfogyatkozott csapatunk állt hely tisztességesen! S előttünk volt, hogy a negyedik helyre csak akkor lehet biztos esélyünk, ha hozzuk ezt a mérkőzést, mert a döntetlen is kevés lenne /gólkülönbség miatt/.
S elmondható, hogy az első tíz percben, s az utolsó harmadban játszottuk azt amit tudunk! Fantasztikus volt látni a labdajáratásokat már a meccs elején, s igen hamar magunkhoz ragadtuk a vezetést. Tíz perc elteltével a dunaújvárosi fiatalok, magukra találtak, felpörögtek, s könyörtelenül használták ki hibáinkat. Buta szabálytalanság, pontatlan passz, eladott labda, védelmi megingás, s egy-két nagy góllal átvették a vezetést. Gergő nézte meg egy alkalommal, hogy van-e elég hely a palánkon kívül, melynek során a Lousanne-i tornász EB-n is díjat kapott volna bemutatójáért, hiszen nem könnyen kivitelezhető gyakorlat volt, még a "palánk is leborult előtte", de sérülés nélkül tudta folytatni a játékot. A harmad végén Kornél, egy centernek bejátszott passzot helyezett el a fickában, s 4-2-vel várhattuk a folytatást.
A második harmad sajnos ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, hiszen egy emberelőnyt gólra váltottunk, de egy másikból pedig gólt kaptunk, s továbbra is pontosabbak voltak a Rudasosok lövései, s 40 perc játék után 6-3 votl a javukra! A mérkőzés ezidáig rendkivül sportszerű, kemény volt, kevés kiállítással, játékvezetőknek nem sok dolga akadt.
A harmadik harmadban pedig azt láthattuk, amit mostanában többször is, de itt rendkívül érdekes volt. Csapatunk más sebességre, nagyobb koncentrációra kapcsolt, s szinte beszorítottuk őket a kapujukhoz, záporoztak a lövések, de vagy a kapufa, vagy pedig Kiss Balázs a legjobb helyen volt. Továbbra is állítom, hogy ennek a mezőnynek az egyik legjobb kapusa, aki még nagy jövő előtt állhat, már csak a lehetetlen utáni helyzeteket kell megfognia, mert a lehetetlent már sokszor sikerül. De mégis sikerült amit áhítottunk megkezdtük a felzárkózást, miközben a másik oldalon egyre jobban elszakadt a cérna. De egyenlítettünk, s majd egy büntetőhöz jutottunk, hiszen kiugró játékosunk elkaszálták, melynek kihagyása nem jött jól. Még egy perc sem telik el, s újabb kiugró, gólhelyzetben lévő játékosunk kerül a padlóra, de a megítélt szabadütést nem sikerült gólra váltani. Folyamatosan támadtunk, mozgósítottuk az utolsó tartalékokat, miközben Kovács Balázs egy kiugratás nyomán (59:58) tökéletesen kilőtte a hosszú oldalt. Így került a Rudas egy pillanat alatt a mélységekből a magasságba, mi pedig ebben a szezonban harmadszor kaptunk ki egy góllal. A játékvezetők ekkor kiosztottak egy V3-as kiállítást az egyik Rudasos fiatalnak, agresszív támadás, dulakodás címén!

Két-három dolgot emelnék ki!
Az egyik amit láthattunk, hogy a dunaújvárosi fiatalok technikai tudásban rengeteget fejlődtek az elmúlt egy évben, de morálisan még lehet fejlődniük. Itt jegyzem meg Kovács Balázs mondatát, aki elnézést kért a mérkőzés után csapattársai túlfűtött, helyenként bunkó megnyilvánulásaiért. Igen ez egy sportemberi magatartás!
Jó volt látni azt a szituációt, amikor megállították a játékvezetők a játékot (náluk volt a labda) labdacseréért, s húzás következett, s ismét Mitli Attillával (15) álltam szemben, mint az előző félévben, amikor támadásunk közben egy játékosuk sérülése nyomán kellett megállítani a játékot, de Ő akkor nem ismerte a sportszerűség fogalmát. Most kapcsolt, s köszönte!
Nevezhetik csapatunkat színészválogatottnak, hiszen ez olvasható honlapjukon, de jó azt látni, hogy mi "színészek" akik azért vagyunk, mert bennünket a játék szeretete hajt, továbbra is felemelt fejjel tudunk a másik szemébe nézni!
A végleges (V3) kiállítás miatt fegyelmi tárgyalás lesz, majd beszámolok, hogy ha beidéznek bennünket. Össze fogom számolni ebben a bajnokságban mennyi kiállítást szedtünk össze, mert kíváncsi lettem!

Fel kell pörögni, s egy tét nélküli meccsen játszani egy jót, s megszerezni a záró fordulóban a Triton skalpját!

A bejegyzés trackback címe:

https://kfloorball.blog.hu/api/trackback/id/tr15463944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peti4 2008.05.11. 18:32:01

jól írja a Tanár Úr remek meccs volt ahol nem érdelmeltünk vereséget.. a csapat remekül vislekdett büszke lehet mindenki magára!!!!

peti4 2008.05.12. 13:11:49

remek összefoglaló!

v#9 2008.05.12. 15:40:14

a rudas honlapján aki a fAGYIS néven ír és a színészválogtottat emlegeti az az edzőjük?

kt#11 · http://rudasfloorballteam.hu 2008.05.12. 20:44:40

Gondolom ez az erős kritika( mindkét fél részéről) csak a meccs utáni hirtelen felindulás miatt olyan amilyen. Annak ellenére, hogy a meccs végén voltak durvább szabálytalanságok én nem emlékszem semmilyen "utánrúgások"-ra és semmiképp sem nevezném a kecskeméti játékosokat "színész válogatottnak" Én személy szerint rendkívül élveztem a mérkőzést és a csapattársam végleges kiállításán kívül teljesen pozitív élményként maradt meg bennem.
Egy újvárosi védő

Croissant 88 2008.05.12. 21:05:39

Ja igen, én nem írtam alá:

Egy újvárosi kapus

timre 2008.05.12. 21:14:31

Balázs! Rájöttünk, hogy Te vagy!

timre 2008.05.12. 21:19:46

Tibi, egy újvárosi védő!

Valóban kemény és jó meccs volt, hogy az első két harmadban nem játszottunk úgy, mint az utolsóban az a mi hibánk, de a harmadik harmadban voltak olyan dolgok, melyek a szándékos durvaság határát súrolták!

Az, hogy nem sikerült megfordítanunk, miközben az idegszálaitok megfeszülten várták a végkifejletet, az Kiss Balázs érdeme, mert pazar jó napot fogott ki, az biztos!

[G]Dark_Lord#2 · http://www.rudasfloorball.extra.hu 2008.05.12. 21:53:37

Én mint külső szemlélő azt kell, hogy mondjam a meccs után, hogy a kecskemétiek remekül játszottak. A rengeteg hibát viszont az RFT be is bűntette. Én úgy vettem észre, hogy az első két harmadban nem, de az utolsó harmadban két rondább megmozdulásunk volt, amiből jogosan kaptunk egy bűntetőt. Tény ami tény, a végére durvábban játszottunk a kelleténél, és mindkét fél megérdemelte volna a győzelmet, de nekünk sikerült elhozni. Szerintem a V3 nem volt az, aminek a bírók látták, mert nem volt dulakodás, vagy szándékos provokáció, egyszerű gólörömről lehetett szó, de nem én éltem át a szituációt és nem én voltam a bíró. Kívülről pörgős, és színvonalas meccset láthattunk, én azt mondom zárjuk le ennyivel az egészet és mindenkiben maradjon meg az, hogy van még miben fejlődnie a két csapatnak. Gratulálok mindenkinek és a következő szezonban látjuk egymást!
Sz.Zsolt - RFT-s U19-es kapus

kori 2008.05.13. 20:33:52

rossz a jegyzőkönyv 2 gólt lőttem a 3., 4. et.de mind1 lényegen nem változtat.

timre 2008.05.13. 21:22:19

Akkor a 4-et írták be fordítva, mert a 3-at neked írták!
süti beállítások módosítása