Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

IDŐ

Sport hírek

Nincs megjeleníthető elem

Floorball Kecskemét

Kecskeméti Floorball élete, halála, feltámadása, sikerei, kudarcai, győzelmei, vereségei...

Képek

White Sharks - Kecskemét 8-9 (1-3, 2-4, 5-2)

2007.10.28. 20:29 | timre | 4 komment

Mindannyian tudtuk, hogy fontos mérkőzésre készülünk, hiszen az OBII-es bajnokság élcsapatai között az kerül pillanatnyi előnybe, aki ezen a meccsen győzni tud! Mindkét csapat jegyzett már ebben az idényben egy vereséget, hiszen a White Sharks a Phoenixtől kapott ki, míg mi a múlt héten érezhettük meg, milyen is az ha a floorballt egy más dimenzióban játsszák. Kérdés volt előttem, hogy a múlt heti vereség mennyire került helyre a fejekben, valamint hogyan tudjuk pótolni Kornél hiányát, hogyan tudunk nélküle eredményesen játszani. Másik hiányzók ezen a meccsen Tánczos Laci volt, aki úgy döntött, hogy erre a hétvégére a jobbat válassza /Real-Deportívó 3-1, a helyszínen/. Valamint kiváncsian vártuk a légiósok csatáját, hiszen a Cápák sorait erősíti Jan, míg nálunk Martin a grippenes floorballos.

A mérkőzés elején látszott, hogy a Cápák nem akarják a végére halasztani a döntést, hiszen rendkívül nagy iramban, szervezetten felépített támadásokkal, három pörgős sorral rohamoztak, melynek eredményeként egy szabadütést követően megszerezték a vezetést! Ezek után Martin-Gergő-Pepe hármas percei következtek, akik remekül járatták a labdát, s megfordították az eredményt, majd egy Kristóf-Dézsi összjátékot követően 3-1-es előnnyel zártuk a harmadot!

A második harmad elején ismét jött a Fehér Cápák támadása, s góljukkal szorosabb eredmény látszott a kijelzőn. De ez nem fogta meg capatunkat, hanem igazán a mi perceink következtek, Kristóf gólja, Halasi Gabi gólja Peti előkészítéséből, majd Gergő szerencsé találata a kapuvasnál, s máris 6-2-re vezettünk. Ekkor egy figyelmetlen hiba miatt, Tóth I. kiállítása, lehetőséget adtunk az ellenfélnek a felzárkózásre, s ők éltek is a kínálkozó emberelőnnyel. Kiegészülés után nem sokkal olyan történt amiről még sokat fogunk beszélni, ...... Így 40 percnyi játék után megnyugtató előnnyel /7-3/ várhattuk az utolsó játékrészt!

Az utolsó harmadot mi kezdtük jobban hiszen Gergő góljával már ötre nőtt a különbség, melyet hamarosan ismét visszafaragtak egy szerencsés góllal (a felső vasról Lacira pattant a labda, s így jutott be a kapuba) négyre. Következett egy páros kiállítás, melyet egyik csapat sem tudott gólra váltani, de a következő emberelőnyös helyzetünket Peti értékesítette. 50 perc játék után megnyugtató 5 gólos előnyre tettünk szert, s ekkor jött a Cápák nagy rohama, a mi 6 percnyi rövidzárlatunk, s öt gólos előnyünk egy sovány gólocskára olvadt. Mindez idő nemcsak a Cápák fergeteges támadásairól, hanem egy kau előtti kavarodásról, lökdösődésről is szólt, melynek páros kiállítás lett a vége, valamint ekkor láthattuk Márk határozott mentését, melynek Szabó Laci sem tudott ellenálni (a jkv-be nem írták be az öngólt). Az utolsó négy percben nem volt más a feladatunk, mint ezt az árva egy gólnyi előnyünket megtartani, esetleg növelni, de ez már nem sikerült. Nagyon kemény volt a vége, de előnyünk megmaradt, így mi térhettünk haza győztesen!

A mérkőzés jóval keményebb volt, mint a tavalyi OBIII-as játszadozások, itt igazán volt pörgős játék, férfias küzdelem, látványos gólok, védelmi megingások, de szükségünk volt egy olyan győzelemre, melynek igazán lehet örülni, mert egy jó ellenféllel szemben sikerült!



Laci (0+0)   7 pont

Próbálta hozni a tőle elvárt szintet, s voltak ismét bravúros védései. Igaz kapott szerencsétlenül jött, valamint elkerülhető gólt is, de rá nagy szükségünk van hátul. Sokat segíthet a védőknek, ha folyamatosan jelzi, mely területet zárják, mely emberekre figyeljenek oda!

Dávid (0+0)   9 pont

Szenzációsat alkotott. A mérkőzés egyik legjobbja volt, az utolsó percekben megcsillogtatott haláli nyugalma, végtelen bátorsága, kiemelt technikai tudása, rendkívül sokatt jelentett. Előrelépései veszélyesek, s figyel rá, hogy időben visszazárjon!

Pepe (1+4)   8 pont

Ha valakinek egy mérkőzésen a gólok több, mint feléhez köze van az jót jelent. Ezen a mai meccsen Ő volt a másik aki kiemelkedőt nyújtott, egy két indításának kell még pontosabbnak lennie, s az első sor megállíthatatlan lesz. A mérkőzés első harmadában a két asszisztja egyre magasabb tecnikai tudásról árulkodik!

Gergő (3+1)   8 pont

Újra nála volt a góllövő ütő, igaz első gólja valójában a Petié, hiszen gyönyörűen lekészített labdát kellett az üres kapuba továbbítani. Észrevette a kínálkozó lehetőségeket, s a szerencsével sem állt hadilábon. Reméljük a következő mérkőzéseken az elsősoros csatártrió újra a régi formájában tündököl majd!

Tóth I. (1+0)   7 pont

Emlékezetes marad ez az este, s lehet hogy az ütőt vitrinbe kellen helyezni. Jobban oda kell figyelnie ha elől zavar, a palánktól induló játékosok ne tudjanak mellette befordulni, így könnyítve a védők helyzetét.

Ádám (0+0)   7 pont

Hozta a tőle elvárhatót, s szerencsére múltkori sérülése sem akadályozza a játékban. Amikor felfut a támadásokkal figyelnie kell, hogy eredményesek legyenek az akciók, mert nem mindig figyelnek a társak, hogy belépjenek a helyére, s így az ellenfél támadói létszámfölénybe kerülhetnek.

Márk (0+0)   7 pont

Egy buta hibától eltekintve, rendkívül biztonságosan játszott hátul, s Dáviddal egyre jobbak, s ezáltal is növelve a második sor értékét!

Kristóf (1+1)   7 pont


Annyit piszkáltuk, hogy ne lőjjön el mindent vaktában, hogy már azt sem biztos, hogy ellövi amit lehetne. Igaz, voltak ma pontos indításai, melyek csak azért nem növelik pontjai számát, mert a társak nem fejezték be az akciót megfelelően! A védekezéseknél még nem mindig találja a helyét, de fejlődőképes!

Dézsi (1+0)   7 pont

Egy lapos lövés, mely nem úgy sikerült, mint tervezte gólra vált ami neve mellé íródott. Rendkívül jó a labdakezelése, de még mindig túl sokat viszi a játékszert. Pontosabb passzok, több futás, s még több gólt fog születni akciói nyomán!

Gábor (1+0)   7 pont

Most már igazán csapatunk tagja, hiszen Ő is megmutatta, hogy ismeri a kaput. Másik megoldása, melyet a kapuvas állított meg sokkal szemfülesebb volt, abban már igazán volt elképzelés. Védekezésnél hátrányban van, de majd belenő, s joban lepattannak róla a támadók!

Martin (1+0)   8 pont

Rendkívül fontos gólt lőtt az első harmadban, de igazán nem találta a helyét. Majd amikor visszakerült a védelembe több bravúros mentése volt, valamint nagyon jó hatékonysággal állította meg az ellenfél támadóit. Nem lehet vele élmény ütközni, vigyáztak is a Cápák, hogy ha lehet elkerüljék!

A bejegyzés trackback címe:

https://kfloorball.blog.hu/api/trackback/id/tr82211191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabóó 2007.10.29. 10:14:23

Véleményem szerint: Peti, Martin és Dávid, kik testvéreink az Úrban!Ezen a meccsen a 10 pontos tökéletes teljesítmény nyújtották!

Peti#4 2007.10.29. 13:41:28

Jó mecccs volt de az a 5 perc áramszünet neem kellene:! A győzelem a lényeg csak így tovább!! Tanár Úr akkor edzés kérdésben h állunk??? mert érzésem szerint kell mert itt az ideje egy jó szabadütés begyakorlásának stb...

LazyG#5 2007.10.29. 17:22:40

Fontos győzelem volt, továbbra is ez kell. Jó lenne rövidzárlatok nélkül lejátszani a meccseket. Jó tett az időkérés a végén, hogy megnyugodjunk...
Csak így tovább fiúk, keményen, előre.

Kori az akKori gólkirály 2007.10.29. 19:14:04

szép volt fiúk gratulálok nektek! főleg h mindenki hozzátett valamit győzelemhez.meghajtom kalapom
süti beállítások módosítása