Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

IDŐ

Sport hírek

Nincs megjeleníthető elem

Floorball Kecskemét

Kecskeméti Floorball élete, halála, feltámadása, sikerei, kudarcai, győzelmei, vereségei...

Képek

Az I. forduló után

2009.09.20. 20:49 | timre | 3 komment

Új év, új csapat, új remények, újoncavatás

Izgalmakkal, s várakozásokkal teli indultunk neki az idei bajnokság küzdelmeinek, hiszen a tavalyi jól összeszokott első sorból mindössze két emberünk maradt, s az idősebb játékosok feladata volt így beépülni az első sorba, s vinni csapatunkat a mérkőzések nehéz periódusaiban. Ezért igazán nem fogalmaztunk meg semmi nemű különös elvárást, hiszen elsődleges célunk az újak beépítése, s a sorok kialakítása, összecsiszolása.

Első mérkőzésünk a csoport kakukktojása ellen kezdtük, de már két percen belül jelezték, hogy Ők nem kezdő játékosok, hanem élerterős apukák, kik már a TF-en az elsők között megismerkedtek a floorballal, s a játék szeretete, látszott precíz, pontos labdajratásukon, irtózatos erejű lövéseiken. Itt volt első feladatunk, igazi mélyvíz, alakulóban lévő sorainkon, s egy apró zabzem, hogy melyikünknek adatik meg az első gól meglövése, mely egyben csapatunk 600. találata is lesz. Dávid jelezte, hogy ezt a küldetést neki kell teljesíteni, s miután felébredtünk az első gólból egy tökéletes lövés révén az ellenfél kapujában kötött ki a játékszer. S ezen örömén felbuzdulva Dávid, jelezte hogy még mindig jóban van a csodálatos gömbbel, s elhelyezett egy újabb gyöngyszemet a gólvonalon túl. Így az első harmadot győzelemmel zártuk, soha roszabb kezdést! A második harmadban a TF-es fiúk kezükbe vették az irányítás, s megfordították az eredményt, majd jött Gergő, s újból nálunk az előny, de hogy mégse mi menjünk nyugodtabban a szünetre, gondoskodtak róla, hogy övék legyen a vezetés. A harmadik harmadban ha előnyt szereztek Gergő és Gábor révén sikerült egyenlítenünk, majd egy a saját sarokunkból indított labdát Isti helyezett el csodálatosan a kapus mellett. Végre vezettünk, de jött egy emberhátrány, melyet sikerült góllal befejezniük. Már csak öt perc, s mintha csak most kezdődne a mérkőzés! De valami fantasztikus történik a következő másodpercekben, Gergő-Gábor-Gergő-Isti, s a labda egy fantasztikusan eltalált lövés nyomán a felső lécről vágódik a kapuba. Próbálunk mégegyet elhelyezni, hogy megnyugtató legyen az előny, de ez maradt a végeredmény.

Kecskeméti RK - TF-Old Boys - Torpedó 7-6 (2-1, 1-3, 4-2)
Gergő 3+1, Dávid 2+0, Isti 2+0, Gábor 0+1, Peti 0+1

Egy meccs pihenő után az ellen a Szeged ellen kellett pályára lépnünk, akitől még soha nem kaptunk ki, de erre az évre a csoprt egyik esélyesének tartottuk. Tudjuk, hogy játékuk nagyon rapszódikus, de egy biztos ellenünk mindig feltámadnak. Erősségük a bunkerjáték, s az elétveszélyes kontrák, s a mi támadó játékunk egy-egy apró hibáját könnyen büntethetik!
Közel tíz perc játék után, több kimaradt ziccer, jött a szegedi kontra, melyet már Csüge sem tudott hárítani, s így a vendégeknél az előny. Nemsokkal később emberelőnybe kerültünk, de nem ment úgy a labdajáratás, mint kellett volna, s csak akkor tudtuk Baksa mögé juttatni a játékszet, mikor már kiegészültek! Egy harmad után egyenlő küzdelem látszott az eredményjelzőn. A második harmad elején egy megpattanó labdát a levegőben vágott be Gergő a hosszú sarokba, mely elől még a póknak sem volt ideje arrébb ugrani, emlékezetes szép gól, s ismét nálunk az előny. De jött a menetrendszerinti szegedi kontra, s Csüge ismét tehetetlen, s újra egyenlő. A harmadik harmad kezdetén egy lebegett előttünk, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni, ennek függvényében kapujához szegeztük a szegedieket, melynek eredményeként jött az újabb szegedi kontra, s náluk az előny. Megpróbáltunk még magasabb fokozatra kapcsolani, de jött az újabb szegedi kontra, ... s végre másképp lehet befejezni a mondatot ..., melyet elcsíptünk s két passz után Baksának kelett a háta mögé nyúlnia. Újra egynlő, s már nincs hátra négy perc. Újabb rohamok, de valahogy minden kipattan róluk, vagy éppen időben kivágják, míg húsz másodperccel a vége előtt egy szabadütéshez jutunk a sarokpontról, melyet Dávid finoman továbbad, s Gergő éles szögből a lábak között juttatja az egészből mit sem sejtő kapus hálójába!

Kecskeméti RK - Szegedi FE 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
Gergő 3+1, Dávid 0+2, Isti 1+0

Két mérkőzés, két győzelem, melyeknek igazán értéke van. Építkezésünk elején sikerült két jó csapatot megvernünk. Gratulálok mindenkinek, az első sor tagjainak akiknek még érezniük kell, hogy hol is a társ a pályán, akik egy kis csiszolódás után sokkal jobbak lehetnek! Az újoncoknak, s a második sor tagjainak, kik megtették mindazt ami a feladatuk, s helyzeteiket a későbbiek során már csak gólra kell váltaniuk. Mind a négy újoncunk meg fogja találni helyét a csapatban, s akkor leszünk sokkal erősebb közösség. Csügének külön is gratulálunk, akit lehetett látni a kapuban örülni egy-egy jól sikerült védés után!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kfloorball.blog.hu/api/trackback/id/tr481395452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LazyG 2009.09.21. 23:48:49

Szép volt fiúk! Gratulálok mindenkinek!
Két, a végső elszámolásnál igen fontos győzelmet zsebeltünk be!
A beszámoló mint mindig nagyon......élvezetes olvasmány.

#5

Kisdé 2009.09.22. 17:54:23

Bizony nem semmi h mondhatni egy teljesen új csapattal nyertük meg első 2 meccsünket.Gratulálok az újaknak különösen Csügének aki nagyokat mentett.
Csak így tovább!!!

Wamix 2009.09.25. 21:27:16

Bizony, bizony.... Eljön majd az az idő is, amikor majd mi lövünk ilyen szép gólokat (19:43)!!!
süti beállítások módosítása