Floorball Kecskemét

Kecskeméti Floorball élete, halála, feltámadása, sikerei, kudarcai, győzelmei, vereségei...

Képek

Széljegyzet - egy csapat margójára

2008.05.17. 23:11 | timre | 7 komment

Nehéz az emlékek tengerében megállni, s megtalálni mindazokat a pillanatokat, melyek feledhetetlenné tették az elmúlt éveket. Hiszen mérfőldkőhöz érkeztünk csapatunk életében. Csapatunk, mely 2002 őszén, 14-15 éves fiatalokkal benevezett az U17-es bajnokságra megkezdte játékát, hogy évekkel később Magyarország floorball térképén, mint egy bástya álljon az Alföld közepén. Induló csapatunkból mára csak négyen vannak (Kornél, Gergő, Ádám, Laci) akik aktív teherhordói csapatunknak, akik az évek alatt a kisfiúból felnőtté cseperedtek. Az évek során 29 játékos lépett pályára Kecskemét színeiben, de mindig is megmaradtunk olyan csapatnak akik ugyanahhoz az intézményhez kötődnek, mindössze 3 külsős játszott közöttünk rövidebb-hoszabb ideig. Eddig egyedül Kothencz Peti volt aki eligazolt egyesületünkből, hogy egyetemi évei alatt Szeged csapatát erősítse.
A 6 év alatt 75 bajnoki mérkőzésünk volt /melyből 68 került lejátszásra, 3 mérkőzésen mi megjelentünk, csak ellenfél nem volt, míg 4 mérkőzésen mi nem álltunk ki/. Az elmúlt évek bajnoki mérlege 35 győzelem, 3 döntetlen, 30 vereség. Nyolcan vagytok, akik legalább 50 bajnoki mérkőzésen pályára léptetek.
Lőttünk 526 gólt (375 assziszt), miközben 427-t kaptunk, s góltermelés közepette az évek során két embernek sikerült átlépni a száz gólos határt!

2002/2003   U17
2003/2004   OBII - Kelet
2004/2005   OBIII - Kelet
2005/2006   U19
2006/2007   OBIII, U19
2007/2008   OBII

Első bajnoki pontunkat 2003 tavaszán a Budenz ellen szereztük, míg csapatunk első győzelmének 2003 őszén Paks ellen örülhetett! Első érmünket 2005/2006-os esztendőben U19-ben szereztük, míg egyik legnagyobb sikerünkként a tavalyi esztendőben veretlenül nyertük meg az OBIII-at.
Többen kérték és biztattak bennünket, s mivel ti is vállaltátok, apróbb jogi kompromisszumok után, ebben a szezonban az OBII-ben játszhattunk, ahol több csapatnak is méltó ellenfelei lehettünk! Itt köszönöm meg a Diamonds SC-nek, hogy indított helyettünk utánpótlás (U19-es) csapatot, mely már csak egy lépésre van a bajnoki aranytól!

Következő szezonban az OBII-es tagságot nem fogjuk tudni vállalni, hiszen azon túl, hogy jogilag is rendben kellene lenni, két utánpótlás csapat indítása számunkra jelenleg lehetetlen! S úgy végigcsinálni egy évet, hogy sohasem játszhatunk otthon, mert nincs palánkunk, nem szerencsés! Természetesen keresem a lehetőségeket, hogyan tovább...

Felnőtettek, s tudni kell tovább lépni. Kecskeméten megkaptátok azt az élményt, hogy mit jelent floorballozni, milyen érzés az utolsó erőtartalékokat is mozgósítani, mit jelent győzni, vagy éppen veszíteni, de elsősorban azt, hogy mit jelent SPORTEMBERNEK lenni! Mert Ti mindannyian sportemberek vagytok, akik együtt váltatok igazi csapattá. Megannyi sokszínű egyén, különös karakter, kik ha a pályán vannak, egyek miután az kiáltották KECSKEMÉT. Ezt jó látni bennetek, s ezt látták meg mások is, hiszen az elmúlt években megannyiszor vívtátok ki más csapatok, szakvezetők elismerését, szimpátiáját. Mindig maradjon meg bennetek ez az alázat a játék, s egymás iránt! Örülök, hogy ha tovább tudtok lépni, ha még magasabb szinten folytatjátok, de jegyezzétek meg, hogy gyökereitek hova kötnek benneteket. Akik pedig maradunk játszunk tovább, mert egy a célunk játszani, hiszen felejthetetlen élmény ha rezdül a háló egy lövés után!

Örülök, hogy az elmúlt években mindezeket veletek együtt átélhettem!

A bejegyzés trackback címe:

https://kfloorball.blog.hu/api/trackback/id/tr75474716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peti4 2008.05.18. 00:06:58

valami véget ért...... szép összefoglaló nagyon. nem is lehet most nagyon mit írni mert szokatlan még ez a helyzet

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.05.18. 09:48:19

Gratulálunk az elért eredményekhez!

Sajnálatos, hogy szervezésbeli gondok miatt kell csökkennie a másodosztály színvonalának a Kecskemét elvesztésével.

Bármelyik játékosotokat szívesen látjuk, ha arról van szó, de akkor sem "esnénk kétségbe", ha együtt maradna a Kecskemét, mert mindkét eddigi mérkőzésünk izgalmas volt ( a legutóbbi is, akármilyen hihetetlen. Mi kaptuk el a fonalat. Ha ti lőttük 1-2 gólt, akkor valószínűleg tietek az a meccs) és jó olyan csapat ellen játszani, akik bár keményen védekeztek, nagyon ritkán szabálytalankodtak, és szépen járatták a labdát. Nekem speciel ez a mérkőzés kellett a szezon végére, ahol lehetett játszani (az eredmény most teljesen mindegy), és néhány korábbi meccsel ellentétben nem judo-zni, vívni, kung-fu-zni, stb... kellett a labdáért, hanem FLOORBALLOZNI.

Köszönömk. És mégegyszer gratulálokk minden eddigi eredményhez.

Croissant 88 2008.05.18. 15:15:03

Egyetértek Tomival.

Én is szeretnék gratulálni mindenhez, amit eddig elértetek, és remélem, hogy együttmaradtok, amíg csak lehet. Mert én is tudom, hogy mit jelent csapatban játszani, hogy milyen egy igazi csapat tagjának lenni, ami már nem csak a sportról szól. Ezt jó ideig nem pótolhatja másik csapat, másik társaság, még ha "jobb" csapatról is van szó. Itt nem az a lényeg.
(Ezeket írjuk az "együttfeljutás" szimpátiájának számlájára :) )

További sok sikert:

Kiss Balázs

LazyG #5 2008.05.18. 16:05:43

Még fel sem fogtam.....vagy lehet, hogy nem is akarom.

timre 2008.05.18. 16:16:32

Kecskemét csapata volt, van, s lesz! Csak az OBII-t nem fogjuk tudni vállalni! Aki marad, annak keresünk módot, hogy továbbra is élvezze a játék örömét.

Dávid 2008.05.18. 21:57:53

Az együtt töltött évek lezárásának nagyszerű summázata.

Marci 2008.05.22. 21:57:46

Nemtom milesz a jövőben, de hogy nekem, de sztem bátran beszélhetek kortársaim nevében is, ti voltatok és vagytok a példakép mind a játék szeretetében és mind a fanatizmusban eggyaránt. öröm volt ebben az évben veletek eggyütt játszani srácok! :)